Benjamin.ro blog post: Skatepark-urile din Sibiu

Vorbim din cand in cand despre Sibiu, pentu ca suntem din Sibiu si stim despre ce vorbim. 

 

Rampele au ajuns in micul skatepark de pe Bd. Corneliu Coposu la sfarsitul anului 2007. A fost senzational, in urmatoarele zile ne-am strans zilnic cel putin 50 de persoane acolo, cu placi, bmx-uri, role, mtb-uri si era efectiv sarbatoare! Era haos, nu aveam loc unii de altii, dar eram fericiti. Problema cu fericirea e ca nu tine. Rampele au inceput sa se uzeze, euforia a disparut, inghesuiala era foarte mare si nevoia unui skatepark adevarat era uriasa. Am incercat petitii, pagini pe Facebook, am incercat cat am stiut noi sa atragem atentia asupra acestei nevoi.

De fiecare data in preajma alegerilor electorale se anunta cu surle si trambite constructia unui nou skatepark la Sibiu, dar treceau anii si NIMIC. La un moment dat se aprobase proiect de ridicare a unui skatepark langa Stadionul Municipal, dar locuitorii din zona au facut galagie multa ca nu vor asa ceva, ca se distruge parcul, ca se taie copaci (fals, acum acolo e un teren de fotbal sintetic si nu s-a taiat niciun copac pentru asta) si se pierde linistea (totusi era LANGA STADION, ce liniste voiai acolo?!) si au castigat, proiectul a picat.

Constructia noului skatepark a inceput in 2017 sau 2018, nu mai stim exact, la iesirea din Sibiu spre Medias, iar in 2019 s-a inaugurat cel mai mare (si mai misto) skatepark din Romania! Scrie SKATEPARK SIBIU pe Google si vei vedea despre ce vorbim!

Skatepark urias cu tot ce vrei, super finisat, cu paznic si cu nocturna, un vis!

Bittersweet, caci pe de o parte ni s-a indeplinit un vis de atatia ani, dar pe de cealalta parte asta s-a intamplat cu 10 ani intarziere, cand multi rideri ori nu se mai dadeau, ori erau plecati din oras sau chiar din tara la studii sau munca. Dar important este ca exista, ca noua generatie de rideri se bucura maxim de el si speram sa vedem astfel de skatepark in toate orasele tarii!

Mai multe informatii