Benjamin blog post: Schimbare

Salut!

 

Astazi vreau sa discutam pe scurt despre schimbare. Dar nu orice fel de schimbare, ci schimbarea care a avut si are loc in tara cand vine vorba de skateboarding, bmx etc.   

In 2007 am intrat pentru prima data in skatepark in Sibiu. Era arhiplin, 30-40 de oameni intr-un spatiu mult  prea mic. Din 2008 am calatorit prin toata tara la diverse contesturi de skate, bmx, role, mtb etc. si am vazut sute si sute de rideri de fiecare data. Oriunde mergeam comunitatea de rideri era vasta. Magazinele vindeau hardware la greu si interesul pentru skate crestea de la an la an. Insa ceva s-a produs de prin 2010, odata cu tranzitia de la telefoanele cu butoane la smartphone-uri, odata cu aparitia si boom-ul retelelor de socializare. Interesul pentru miscare a scazut foarte mult, oamenii au ajuns sa petreaca mai amult timp online, decat offline, vanzarile de hardware skate, bmx,  mtb au scazut si ele mult. Riderii actuali au crescut, au plecat la studii in alte parti, s-au angajat, unii si-au intemeiat familii, iar din urma nu veneau altii, putin copii au ajuns sa se mai apuce de dat pe ceva. Interesul era focalizat pe altceva. Au urmat, pe rand, fel de fel de distrageri si puncte de interes, cum ar fi kendama si mai nou TikTok. Nu spun ca sunt lucruri rele, ci doar ca astea fac si ele parte din schimbare. Ar mai fi aici de adaugat influenta persoanelor publice: vloggerii, traperii, etc., dar aici e un subiect mai vast ce trebuie dezvoltat cu alta ocazie. In articolul de azi doar atingem cateva subiecte intr-un mod foarte general.

Rand pe rand, in urmatoarele saptamani vom aprofunda subiectele.


In 2019 s-a inaugurat noul mega skatepark din Sibiu...cu 10 ani intarziere, cand miscarea a suferit o serie de schimbari si numarul riderilor a scazut considerabil. DAR niciodata nu e prea tarziu. E o reala bucurie sa vezi ca mai apare cate un skatepark, ca se mai apuca unii de skate, bmx, etc, si ca focusul e pe offline, si nu pe online. Dar societatea se schimba si nu putem decat sa ne adaptam. 

Mai multe informatii